[:ro]A fost reluat Campionatului Moldovei la fotbal pe plajă printre juniori[:]

[:ro]Trei meciuri ale etapei ordinare a Campionatului Moldovei la fotbal pe plajă printre juniori (U-18) s-au desfășurat în data de 11 august curent pe terenul nisipos din Parcul Valea Morilor din capitală.

Petrești Ungheni – Dubăsari 5-3 (3-0, 1-2, 1-1)

Formația din Ungheni și-a creat încă din prima repriză un avantaj considerabil, de trei goluri, care însă încet-încet se topi, în debutul părții atreia reducându-se la minimum: 4-3 pentru ungheneni. Printr-un efort volitiv ce le face cinste, echipa Petrești a reușit să-și majoreze pe final de meci avantajul și să învingă cu 5-3.

„Ne-a ajutat capacitatea de concentrare a echipei în momente de criză, dar și prezența în lot a mai multor jucători cu o bogată experiență competițională. De remarcat că formația noastră participă cu succes al șaptelea an consecutiv la campionatele țării. Cred că am reușit să ne surclasăm adversarul în primul rând datorită unei pregătiri tactice și fizice mai bune. De asemenea, i-am surprins prin loviturile noastre de la distanță, din care am și marcat”, a menționat Ghenadie Bereghici, antrenorul principal al formației din Ungheni.

Fulger Ialoveni – CS Budești 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

„În componența echipei noastre au lipsit doi jucători de bază, care au plecat să evolueze pentru selecționată. Așa că primele două reprize le-am jucat doar cu patru fotbaliști în teren. Băieții au dat dovadă de caracter, având o prestație onorabilă. În acest an ne-am propus să repetăm performanța din sezonul trecut, adică să realizăm eventul. Să aducem două trofee la Budești, câștigând Campionatul și Cupa țării”, a specificat Igor Gatmaniuc, antrenorul principal al CS Budești.

Fulger – Dubăsari 5-3 (1-3, 3-0, 1-0)

Formația Fulger a deschis rapid scorul în meciul contra clubului din Dubăsari, trecând la cârma jocului. Însă echipa din regiunea transnistreană, care cedase în această zi pe final de meci în fața celor de la Petrești, era dornică de revanță. Primul atac periculos al formației din stânga Nistrului veni la o fază de unu la unu cu portarul, scorul devenind… 1-1. Nu trecu niciun minut, că rezultatul deveni 3-1 în favoarea formației din Dubăsari, menținându-se astfel până la final de repriză.

Însă condiția fizică mai bună și experiența mai mare a ecipei din Ialoveni și-a spus cuvântul, discipolii antrenorului Adrian Dragan preluând inițiativa și întorcând scorul în favoarea sa: 5-3.

[:]