[:ro]Eduard Crețu, reales președinte al Federației Sportive de Fotbal pe Plajă[:]

[:ro]Eduard Crețu a fost reales pe 14 februarie curent în funcția de președinte al Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova, structură succesoare a Asociației de Fotbal pe Plajă. Votarea s-a desfășurat în cadrul Adunării Generale de dare de seamă și alegeri, în Sala de conferință a Stadionului „Zimbru”. Exercitarea mandatului este prevăzută pentru o perioadă de patru ani (2020-2024). Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a fost reprezentată la eveniment de către vicepreședintele Ruslan Berzoi.

Câștigătorul a fost votat de 14 delegați, în timp ce contracandidatul său, Valeriu Băeșu, președinte al AO „Sportul Studențesc – ULIM”, a acumulat trei voturi. Al treilea candidat la șefia federației de profil, Andrei Alipinș, președinte al AO „Djoker”, s-a retras din cursa de votare în favoarea lui Eduard Crețu, invocând solidaritatea cu intențiile acestuia din urmă de a asigura edificarea unui stadion de fotbal pe plajă, construcția căruia urmează să înceapă în luna martie a.c. în Parcul „La izvor” din capitală.

De asemenea, Iurie Bulgăreanu a fost reales în funcția de secretar general al Federației. În componența Biroului Federal au fost aleși Ghenadie Bereghici, antrenor la Școala Sportivă din Ungheni și al formației CS Petrești, președinte al Comisiei de cenzori în cadrul federației; Alexandru Budeanu, ȘS Strășeni; Dumitru Grițco, ȘS Ialoveni.

Eduard Crețu are 55 ani, a jucat la echipele Nistru Chișinău și Zaria Bălți. A exercitat funcția de vicepreședinte al Asociației de Fotbal pe Plajă din Moldova, iar din 2016 a devenit conducătorul acesteia. De asemenea, dumnealui a fost membru al Comitetului de Antrenori al FMF. În 2019, Eduard Crețu obține licența UEFA de categorie „PRO”.

[:]