[:ro]Liga Europeană-2019. Reprezentativa Portugaliei și-a adjudecat trofeul, învingând în finală echipa Rusiei. Galerie foto[:]

[:ro]Reprezentativa Portugaliei a devenit câștigătoarea Superfinalei Ligii Europene, după ce în meciul decisiv s-a impus în fața puternicei echipe a Rusiei. Partida s-a dovedit una extrem de dificilă pentru ambele formații, cu răsturnări spectaculoase de situație și de scor.

Astfel, după încheierea primei reprize, tabelul electronic de pe plaja Buarcos din localitatea Figueira da Foz (Portugalia) arăta un incredibil 2-0 pentru „sbornaia”. Și a doua treime a jocului se finaliză cu un scor favorabil pentru selecționata Federației Ruse: 2-1. Abia în al treilea mitan gazdele au reușit să preia inițiativa și să încline balanța meciului spre propriul beneficiu, în uralele frenetice ale unui public spectator aflat într-un adevărat delir fotbalistic.

Portugalia – Rusia 4-2 (0-2, 1-0, 3-0).

Naționala Portugaliei pentru a șasea oară cucerește acest trofeu prestigios, întrecând în acest clasament improvizat reprezentativele Rusiei și Spaniei (câte 5 titluri). Tot în această seară de 8 septembrie a.c., în confruntarea pentru locul III premiant ibericii au învins lejer, cu 4-1 (1-0, 1-1, 2-0), formația Italiei, câștigătoarea de anul trecut a turneului.

În lupta pentru locul V,  Belarus a trecut de Turcia: 5-4 (3-2, 1-0, 1-2), iar Ucraina a surclasat Elveția, scor 9-7 (3-0, 2-5, 4-2), ocupând poziția a VII-a în clasamentul final.

***

În Divizia B, lupta pentru promovare în Divizia A a câștigat-o selecționata Azerbaidjanului, care în meciul final s-a impus cu 2-1 (1-0, 1-0, 0-1) în fața Kazahstanului, recucerindu-și astfel dreptul pe care l-a pierdut tot în acest an de a evolua în eșalonul superior. Locul III a revenit echipei României, tricolorii reușind să treacă la penalty de formația Greciei, scor 2-2 (2-1, 0-1, 0-0, 0-0), 2-0 la lovituri de departajare.

În partida pentru locul V în cadrul Diviziei B, Ungaria a învins Cehia: 4-2 (1-1, 1-1, 2-0), iar Estonia a surclasat cu 7-1 (3-0, 0-0, 4-1) Georgia, situându-se pe poziția a VII-a.

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat portughezul Jordan. Emmanuele Zurlo (Italia) și Cem Keskin (Turcia) au devenit golgheterii competiției, cu câte 8 goluri înscrise, iar Maksim Ciujkov (Rusia) – cel mai bun portar.

[:]