[:ro]Răsturnări de situație și de scor la Preliminariile Mondiale de fotbal pe plajă[:]

[:ro]Deosebit de dramatic s-a dovedit a fi meciul de debut al turneului, între selecționata Poloniei și cea a Cehiei. După primele două reprize conduceau polonezii, cu 2-0, ei marcând câte un gol în fiecare mitan. Însă cu 4 secunde înainte de fluierul final, cehii au reușit să egaleze. Totuși acest răstimp i-a fost suficient reprezentativei Poloniei pentru a smulge victoria, prin lovitura de început de la mijlocul terenului, scor final 3-2.

Polonia – Cehia 3-2 (1-0, 1-0, 1-2).

Și al doilea meci al polonezilor, împotriva naționalei Kazahstanului, a fost la fel de plin de nerv, captivând publicul spectator prin răsturnări de situație și de scor. Ca și în prima lor partidă, slavii au deschis scorul încă din debut, câștigând prima repriză. Însă chiar în primul minut al celui de-al doilea mitan, kazahii reușesc timp de 13 secunde să marcheze de două ori și să preia conducerea: 2-1.

Polonezilor le-a fost necesară o repriză întreagă ca să se dezmeticească și să dea lovitura: În penultimul minut al părții a doua de joc, ei timp de 16 secunde înscriu de două ori și trec la cârma jocului. Încercările disperate ale formației Kazahstanului de a egala nu s-au soldat cu succes, echipa Poloniei protejând scorul victorios și calificându-se astfel în optimile de finală.

Polonia – Kazahstan 3-2 (1-0, 2-2, 0-0).[:]