[:ro]Selecționata Braziliei și cea a Rusiei se vor confrunta în finala turneului de fotbal al Jocurilor Mondiale pe plajă[:]

[:ro]Reprezentativele masculine ale Braziliei și Federației Ruse își vor măsura puterile în finala turneului de Fotbal pe plajă din cadrul Jocurilor Mondiale de la Doha (Qatar).

În semifinale, ce s-au desfășurat în data de 15 octombrie curent, au fost înregistrate următoarele rezultate:

Brazilia – Italia 7-5 (2-0, 4-2, 1-3)

Rusia – Iran 6-2 (3-0, 0-2, 3-0).

Formația carioca conducea detașat după primele două reprize, însă în a treia naționala Italiei a încercat să întoarcă rezultatul, tentativa nefiind soldată cu succes. Totuși peninsularii au reușit să reducă handicapul până la două goluri, oferind microbiștilor ce au umplut tribunele până la refuz un spectacol de zile mari.

În celălalt meci al zilei, echipa Rusiei după prima treime a partidei conducea cu un sec 3-0. Însă în repriza secundă puternica formație a persanilor a dat dovadă de caracter și mobilizare exemplară, reducând diferența la minimum. Până la urmă, diferența de clasă și-a spus cuvântul, „sbornaia” învingând detașat.

La feminin, selecționata Angliei a reușit un rezultat de senzație contra reprezentativei Braziliei, reușind un neverosimil 6-5 (2-4, 0-0, 4-1), după ce la un moment dat era condusă cu 2-5. Astfel, insularele au acces în finala turneului, în meciul decisiv urmând să înfrunte formația Spaniei. Aceasta din urmă a trecut în semifinale, într-un meci cu scântei, de echipa Federației Ruse. Lupta s-a dovedit a fi extrem de strânsă și plină de nerv. Astfel, rusoaicele au reușit un debut fulminant, conducând în minutul 4 cu 2-0. Însă șirul golurilor înscrise de Rusia aici s-a încheiat, reprezentativa Spaniei realizând o răsturnare impresionantă de scor și impunându-se cu 3-2 (1-2, 1-0, 1-0).

Reamintim că ediția 2019 a Jocurilor Mondiale pe plajă este una inaugurală, fiind organizată de Asociația Comitetelor Naționale Olimpice (ANOC). Aceasta a debutat pe 11 octombrie la Doha (Qatar), urmând să se încheie în data de 16 octombrie a.c.[:]